Hmm.

fick just svar från elektronikforumet.com där dom förklarade för mig hur egentligen kretsen fungerade eftersom att varken jag eller Olof Kristmansson, som är fysik och mattematiklärare på Jenningsskolan robertsfors, inte kunde hitta en lösning.

och där fick jag veta av användaren "prototype" att varje platta är kopplad till två anslutningar på uC. Den ena är en utgång troligen med en fyrkantvåg på, kopplad till plattan via 2,2Mohm. Den andra anslutningen är ingång och läser av spänningen på plattan. Utan fot så torde det komma tillbaka ungefär samma som skickas ut, står man på plattan så störs fyrkantvågen så den blir försenad pga kroppens kapacitans (RC nät). I källkoden kan man se om t.ex PD1 är utgång (med fyrkantvåg) och PD0 är ingång.

och det fick mig att tänka lite.

eftersom att det som krävs för att man ska få ett knapptryck registrerat är att man bara ska störa fyrkantsvågen så kan man inte sätta plattorna som ett perfekt rutnät för då skulle marginalerna mellan 1 knapp och 2 knappar samtidigt, tex upp och höger vara så små att det skulle bli irriterande. därför ska jag fasa hörnen lite grann på kanterna så att man åtminstånde får 5 cm mellan varje platta. bilder på dom nya knapparna kommer inom kort.

dessutom ska jag göra spelknapparna lite lägre än resten av riggen enligt önskemål från DDRforumet på apberget.se

Pildesign.

har nu suttit och lekt lite i photoshop då det gällde designen på pilarna, detta blev resultatet.


det blev ganska bra enligt mig, hoppas det bara går att måla på själva riggen sen så att det inte ser ut som skit

bildhelvette 2




Okej. nu har jag entligen fått upp skiten

så det är såhär Zorna ser ut i solidworks atm. ganska vackert enligt mig.



bildhelvette

okej, bild @ ce work so far in solidworks. (titeln eftersom att jag vill mörda personerna som har gjort detta program och jag har garanterat använt tonvis med tid som jag kunde ha gjort annat med istället för att tjaffsa med solid, fysik till exempel)


Nu är jag arg. veldigt arg, så arg att jag inte kan stava, och det är farligt. jag kan inte ens ladda upp bildhelvettet så det kommer senare när min dator har lagats efter resan ut genom fönstret och rättegången mot mig när det gällde ett massmord av en hel internetleverantör är klar.

snart så,

nu håller jag på att få ritningarna klarar, inte så m,ycket kvar så då är allt förarbete klart och bara byggningen kvar.

solidworks.

nu sitter jag och jävlas med detta pandemoniska program. det är onekligen ett väldigt kraftfullt program men väldigt tidskrävande att arbeta med och allt går fanemig åt helvette hela tiden. men jag börjar komma en bit på vägen i alla fall.

Solid works.

Jag har nu installerat solidworks på min dator där dom slutgiltiga ritningarna ska ritas. information om programvaran kan hittas på www. solidworks.com

RSS 2.0