Läsning läsning och läsning.

Det enda som händer med mitt projekt för tillfället är läsning, men den stora frågan som jag just kom fram till är hur man får en krets att avge sig en kod digitalt i en lång sträng. eftersom att jag vill arbeta med liknande kretsar som sitter i tangentbord och liknande. eftersom att det jag hunnit med i denna bok för tillfället är enbart kretsar som har endast 1 utvärde. antingen hög eller låg spänning och därför representerar en 1a (hög) eller en 0a (låg). Men hur skapas en krets som ska ge ett utvärde på t.ex 1000001 som är ett A i binärt.

Jag tror att jag måste använda mig av någon form av relä som endrar läge varje gång den får ett värde. så om man bygger en krets som först get ett högt spänningsläge och sen flippar det där reläet om så att den sluter en krets som ger den ett lågt värde och då flippar dem om igen, men då ger den första kretsen ett lågt värde o.s.v tills man har skapat koden 10000001 men hur görs detta? det är frågan. Åter till läsningen och förhoppningsvis så kanske boken har svar på detta, jag såg nåt avsnitt lite längre fram om nåt som kallades vippor, och ska jag vara helt ärlig så låter det lovande, men det är några kapitel fram.

Det var allt för mig för tillfället.

Okej.

Okej, nu är det så att denna blogg är skapad åt mitt projektarbete, och den kommer användas som loggbok så allt jag pysslar med när det gäller mitt projekt kommer stå här.

Men då undrar ni såklart vad jag ska pyssla med detta läsår. Jag har tänkt att konstruera en helergonomisk dansmatta för att jag bara är allmänt intresserad av detta och tycker att det skulle vara intressant att lära mig om digitala kretsar och samtidigt få fram en rolig produkt av det hela.

För tillfället sitter jag och läser en bok som heter Digitalteknik i praktiken och det är med dennas hjälp som jag förhoppningsvis ska kunna konstruera kretsen som krävs för att skapa min matta. Denna bok är väldigt intressant och för tillfället lär jag mig om talsystem och liknande.

ajja det kommer fler uppdateringar inom kort nu ska jag återgå till mitt läsande, ha en trevlig kväll.

Yours truly Slippsis the almighty

RSS 2.0